Hoge Duveltocht (Veluwe) */** Op dit moment 1 deelnemer.

Vanuit Elspeet de bossen in.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 20 januari 2024 om 11.00 uur vanuit Hotel en Congrescentrum Mennorode te Elspeet.
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
1x ontbijt
1x driegangendiner
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 285,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Als wandelaar wil je het liefst de hele dag buiten zijn.
Om lang te kunnen genieten van indrukwekkende landschappen en bijzondere natuurfenomenen.
In januari werkt het weer niet altijd mee. Het is geen pretje, om urenlang tegen een koude snijdende wind in te lopen. Of meerdere buien over je heen te krijgen.
Aan de andere kant, wat is er mooier dan een bos, waarin alles is bedekt met een laag sneeuw. Als dan ook nog eens de zon schijnt, waan je je in een sprookjeswereld.
Om niet al te zeer afhankelijk te zijn van het grillige winterweer, zoeken we op beide dagen -wat langer dan gebruikelijk- de warmte van een restaurant op. Rond het middaguur gaan we uitgebreid lunchen. We starten met een kopje koffie of thee, gevolgd door soep of salade en een tweede gang naar keuze.

Midden op de Noord-Veluwe ligt Elspeet. Van oudsher is het een dorp van schaapherders. Iedere dag werden de schapen naar de heide geleid. 's Avonds keerde de schaapherder met zijn kudde terug naar de rand van het dorp. Sinds 2022 hoedt Carolien Verburg samen met haar Zweedse bordercollie Zam de schapen.
Ten zuidoosten van Elspeet beginnen de bossen van de Koninklijke Houtvesterij 't Loo, ook wel de Kroondomeinen genoemd. In totaal beslaan de Kroondomeinen een oppervlakte van 11.000 hectare. Een bijzondere plek is de Hoge Duvel, een heuvel van 83 meter hoog. Om er te komen, moet je de weg weten. De naam Hoge Duvel staat niet vermeld op de borden. Wel duikt er aan de grindweg richting Hoog-Soeren een jachtopzichterswoning op met dezelfde naam. Je dient dan het tweede bospad naar rechts in te slaan. Na enige tijd ligt links in een gemengd bos de plek, waar de "boze geest" woont. Overdag is het er heel stil. En hoor je waarschijnlijk alleen de wind ruisen door de hoge toppen van de eiken en dennen.
Aan de andere kant van Elspeet ligt het niet te missen Kasteel Staverden, een in een vijver gelegen wit statig pand, met oranjerie en fraaie tuin. Verder naar achteren ligt het verblijf van de witte pauwen. Nog altijd wordt de Commissaris van de Koning van Gelderland jaarlijks voorzien van "verse veren". Hij zet ze in een vaas in zijn werkkamer. In tegenstelling tot zijn verre voorgangers, de hertogen van Gelderland, die hun helm ermee versierden.

We verblijven in Hotel & Congrescentrum Mennorode nabij Elspeet. Een verblijfs- en trainingslocatie met een rijke historie. Al sinds 1925 komen gasten naar deze plek voor een ontspannen vakantie, zingevende studie of voor een verrijking van de zelfkennis. Anno nu telt het hotel 172 kamers. Daarnaast is er een restaurant en zijn er verschillende vergaderruimtes. Mennorode wordt omgeven door uitgestrekte bossen en enkele heideterreinen. Comfort: •• Hotel & Congrescentrum Mennorode ligt op twee kilometer afstand van Elspeet. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op circa 20 minuten loopafstand. Treinreizigers kunnen desgewenst worden opgehaald bij NS-station Apeldoorn.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 285,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Hoge Duveltocht (Veluwe) */** Op dit moment 1 deelnemer.Hoge Duveltocht (Veluwe) */** Op dit moment 1 deelnemer.Hoge Duveltocht (Veluwe) */** Op dit moment 1 deelnemer.Hoge Duveltocht (Veluwe) */** Op dit moment 1 deelnemer.Hoge Duveltocht (Veluwe) */** Op dit moment 1 deelnemer.Hoge Duveltocht (Veluwe) */** Op dit moment 1 deelnemer.Hoge Duveltocht (Veluwe) */** Op dit moment 1 deelnemer.