Zeeuws-Vlaanderentocht */**/*** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers.

Nabij Het Zwin is het goed toeven, bijzondere natuurgebieden, mooie stranden en authentieke dorpjes.
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op woensdag 24 mei 2023 om 16.00 uur vanuit Fletcher Hotel-Restaurant De Dikke van Dale in Sluis.
Inclusief: 2 x hotelovernachting
2 x ontbijt
2 x lunchpakket (dag 2 en dag 3)
2 x diner (3-gangenmenu)
3x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
begeleiding door gids
een kop soep (dag 3)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 385,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Voor veel Nederlanders is Zeeuws-Vlaanderen een onbekend gebied. Een stukje buitenland in eigen land. Het ligt aan de andere kant van de brede Westerschelde. Er is nu weliswaar een tunnel. En sinds jaar en dag kun je via Antwerpen over een snelweg rijden. Toch ervaren we de afstand als ver.
Laat je niet langer tegenhouden en ga gezellig mee met Uniek Voettochten. Naar het westelijk gedeelte van Zeeuws-Vlaanderen, vlakbij de Noordzee en de grens met België.

Lange tijd bestond het huidige Zeeuws-Vlaanderen uit verschillende eilanden. Tijdens vloed drong het zoute water vanuit de Noordzee en de Westerschelde via kreken naar het zuiden. Bekende voorbeelden waren het Zwin en de Braakman.
Vanaf de Middeleeuwen hebben de mensen steeds strijd geleverd tegen de invloed van de zee. Door wateren af te dammen en vervolgens in te polderen werd de oppervlakte vruchtbaar land beetje bij beetje vergroot. De eilanden van weleer groeiden aan elkaar vast.
Op het eerste gezicht bestaat het binnenland van Zeeuws-Vlaanderen vooral uit akkers. Grote percelen, waarop suikerbieten en aardappelen verbouwd worden. Wie beter kijkt, ontdekt ook leuke natuurterreintjes. Vaak in de vorm van een langgerekte plas met brede rietkragen en bosjes. Het restant van een kreek. En de geschiedenis leeft voort in verschillende dorpen en stadjes. Sluis was bijvoorbeeld een belangrijk bolwerk met wallen, grachten en een open verbinding met de zee.

In mei gaan we vanuit Sluis op pad. Via de pittoreske plaatsen Sint-Anna ter Muiden en Retranchement lopen we naar de monding van het Zwin. Ook volgen we een stuk van de kustlijn. We wandelen van Cadzand-Bad naar Nieuwvliet-Bad, waar het strand wordt onderbroken door een getijdengebied met geulen en kreken. Uiteraard steken we ook de grens met België over. Hier voert onze route over kaarsrechte wegen en kronkelende dijken.
De wandelingen zijn tussen de 6 (dag 1) en 18 kilometer (dag 2) lang. Op dag 3 lopen we een afstand van circa 15 kilometer.

Wij verblijven twee nachten in Fletcher Hotel-Restaurant De Dikke van Dale in Sluis. Vernoemd naar -hoe kan het ook anders- de grondlegger van de bekende woordenboeken. Het hotel beschikt over 64 kamers, die zijn gehuisvest in een voormalig klooster. Karakteristieke ambiance en hedendaags comfort gaan hier prima samen. Fletcher Hotel-Restaurant De Dikke van Dale ligt aan de uitvalsweg naar België, op korte afstand van het historische centrum van Sluis. Comfort: •/••

Vertrek op woensdag 24 mei 2023 om 16.00 uur vanaf Fletcher Hotel-Restaurant De Dikke van Dale in Sluis.
Sluis is per lijnbus bereikbaar. Vanaf Utrecht ben je iets meer dan 4 uur onderweg. Met de trein ga je naar Vlissingen. Per boot steek je de Westerschelde over. En tot slot pak je in Breskens de bus naar Sluis. Op 5 minuten lopen van het hotel bevindt zich een bushalte.
Maximaal 3 treinreizigers kunnen desgewenst -op terugweg- ook meerijden met de reisleider.

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 385,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 23 april 2023. Vanaf 24 april 2023 wordt de reissom met € 35,- verhoogd.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met * (dag 1) , ** (dag 3) en *** (dag 2).

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene 1
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Notabene 2
Indien je een hotelkamer voor je alleen wilt hebben, betaal je altijd een toeslag. Ook als het een (kleine) kamer met 1 bed betreft.

Fotoreportage

Zeeuws-Vlaanderentocht */**/*** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht */**/*** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht */**/*** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht */**/*** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht */**/*** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht */**/*** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers.