Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 14 deelnemers.

Nabij Normandië liggen aan de rand van de Atlantische Oceaan een stel fraaie eilanden.
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek:
Inclusief:
Exclusief:
Prijs: € 0,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Vliegreis (rechtstreekse vlucht vanuit Rotterdam) naar het eiland Guernsey. Halverwege de week steken we per boot over naar Sark, waar we 2 nachten verblijven.

In de Golf van Saint-Malo, tussen Normandië en Bretagne, liggen verschillende eilanden. De oppervlakte varieert. Van een kale rots tot een lap grond van meer dan 100 vierkante kilometer met stranden, kliffen, bosschages, struweel, weilanden, bebouwing en wegen.
Jersey, Guernsey, Alderney, Sark en Herm en een aantal onbewoonde eilandjes vallen onder de Britse Kroon. Ze maken echter geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Als het gaat om wetgeving en bestuur kunnen de eilanden voor een belangrijk deel een eigen koers varen. Ook hebben Jersey en Guernsey nog steeds hun eigen munten, bankbiljetten en postzegels.
Door de eeuwen heen waren er veel contacten met het nabijgelegen Frankrijk. Hetgeen te zien is op de menukaarten van restaurants en in de namen van dorpen en straten. Pas in 1921 werd Engels de officiële taal.
Door hun ligging in zee hebben de eilanden een mild klimaat. In de zomermaanden komt de temperatuur zelden boven de 30 graden uit. In juni en juli worden zonnige perioden afgewisseld met korte regenbuien. Dagen, waarop het onafgebroken regent zijn schaars. Door de invloed van de warme golfstroom en de vrij hoge neerslagcijfers kennen de eilanden een weelderige begroeiing. Regelmatig waan je je in het Middellandse Zeegebied. Een ander kenmerk van de Kanaaleilanden is het grote verschil tussen eb en vloed. In ruim zes uur tijd stijgt of zakt het water met gemiddeld 8 meter.
In een ver verleden waren de wat grotere eilanden bedekt met uitgestrekte bossen. Deze hebben inmiddels plaatsgemaakt voor weilanden en bebouwing. In enkele dalen en op sommige hellingen zijn nog dichte houtopstanden te vinden. Het meeste natuurschoon is aanwezig in de kuststrook. Hier wisselen stranden en rotskliffen elkaar af.
Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Guernsey biedt de wandelaar een mooie mix van vlakke en ruige stukken kist, een licht glooiend binnenland en een levendige hoofdstad. Op Sark overheerst de stilte. Het is een eiland voor fijnproevers. Slechts 5 vierkante kilometer groot en alleen bereikbaar per boot.

Vertrek vanaf vliegveld Rotterdam op vrijdag 23 juni 2023. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.
Op dit moment lijkt het erop, dat er in het zomerhalfjaar van 2023 op zondagen wordt gevlogen van Rotterdam naar Guernsey v.v.. In dat geval zal de Kanaaleilandentocht beginnen op zondag 25 juni en eindigen op 2 juli 2023. Blijf voorlopig wat extra ruimte (21 juni t/m 2 juli 2023) in je agenda vrijhouden.
Nadere informatie volgt in de loop van januari 2023.

Fotoreportage

Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 14 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 14 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 14 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 14 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 14 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 14 deelnemers.