Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 12 deelnemers.

Nabij Normandië liggen aan de rand van de Atlantische Oceaan een stel fraaie eilanden.
Deelnemers: Minimaal 12
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zondag 25 juni vanaf vliegveld Rotterdam-Den Haag
Inclusief: vliegreis Rotterdam-Guernsey retour
7x lunch of lunchpakket
7x diner
begeleiding door gids
transfer vliegveld naar hotel v.v.
dagtocht naar eiland Herm (per boot)
vervoer i.v.m. wandeltochten
8x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
7x overnachting in 1 hotel
7x ontbijt
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 1785,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Vliegreis (rechtstreekse vlucht vanuit Rotterdam) naar het eiland Guernsey. Halverwege de week bezoeken we tevens het eiland Herm.

In de Golf van Saint-Malo, tussen Normandië en Bretagne, liggen verschillende eilanden. De oppervlakte varieert. Van een kale rots tot een lap grond van meer dan 100 vierkante kilometer met stranden, kliffen, bosschages, struweel, weilanden, bebouwing en wegen.
Jersey, Guernsey, Alderney, Sark en Herm en een aantal onbewoonde eilandjes vallen onder de Britse Kroon. Ze maken echter geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Als het gaat om wetgeving en bestuur kunnen de eilanden voor een belangrijk deel een eigen koers varen. Ook hebben Jersey en Guernsey nog steeds hun eigen munten, bankbiljetten en postzegels.
Door de eeuwen heen waren er veel contacten met het nabijgelegen Frankrijk. Hetgeen te zien is op de menukaarten van restaurants en in de namen van dorpen en straten. Pas in 1921 werd Engels de officiële taal.
Door hun ligging in zee hebben de eilanden een mild klimaat. In de zomermaanden komt de temperatuur zelden boven de 30 graden uit. In juni en juli worden zonnige perioden afgewisseld met korte regenbuien. Dagen, waarop het onafgebroken regent zijn schaars. Door de invloed van de warme golfstroom en de vrij hoge neerslagcijfers kennen de eilanden een weelderige begroeiing. Regelmatig waan je je in het Middellandse Zeegebied. Een ander kenmerk van de Kanaaleilanden is het grote verschil tussen eb en vloed. In ruim zes uur tijd stijgt of zakt het water met gemiddeld 8 meter.
In een ver verleden waren de wat grotere eilanden bedekt met uitgestrekte bossen. Deze hebben inmiddels plaatsgemaakt voor weilanden en bebouwing. In enkele dalen en op sommige hellingen zijn nog dichte houtopstanden te vinden. Het meeste natuurschoon is aanwezig in de kuststrook. Hier wisselen stranden en rotskliffen elkaar af.
Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Guernsey biedt de wandelaar een mooie mix van vlakke en ruige stukken kist, een licht glooiend binnenland en een levendige hoofdstad. Op Herm overheerst de stilte. Het is een eiland voor fijnproevers. Slechts 2,5 vierkante kilometer groot en alleen bereikbaar per boot.

Vertrek vanaf vliegveld Rotterdam op zondag 25 juni 2023. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.

We verblijven 7 nachten in Hotel Pandora, een tweesterrenhotel, gelegen op een heuvel nabij het centrum en de haven van St Peter Port. Aan de achterkant van het hotel bevindt zich een tuin. Vanaf hier kijk je uit over de zee en zie je in de verte de eilanden Herm en Sark liggen. De kamers zijn voorzien van een tv, en thee- en koffiefaciliteiten. Sommige kamers hebben uitzicht op de tuin en/of het water. Het hotel beschikt over een ruim restaurant, plus een gezellige bar.

Vanuit de hoofdstad St Peter Port kunnen we ons gemakkelijk per lijnbus verplaatsen naar interessante wandelgebieden, zoals Rocquaine Bay, Fauxquests Valley en Jerbourg. Tevens zullen we een wandeling maken door de stad en een deel van het achterland. Op woensdag of donderdag stappen we op de boot, die ons in nog geen half uur naar Herm brengt. Alhoewel Herm slechts 2,5 bij 1 kilometer groot is, is het heel gevarieerd. In het zuiden is het rotsachtig. Met hoge kliffen en kleine baaien. Aan de oostkant ligt een prachtig zandstrand (Shell Beach). En midden op het eiland ligt een fraai landhuis (The Manor).
Tijdens de wandelingen zullen we regelmatig een stuk omhoog of omlaag moeten. Met name langs de zuidkust van Guernsey zijn er hoogteverschillen. Hier zijn op veel plaatsen traptredes aangebracht om het klimmen en dalen wat te vergemakkelijken. Tijdens de wandeldagen zullen we slechts een deel van de tijd langs de kust lopen. We gaan ook het binnenland in, waar het wat vlakker is en waar rustige asfalt- en grindweggetjes te vinden zijn ("Ruettes Tranquilles"). Ten zuidwesten van St Peter Port ligt het hoogste punt van het eiland. Het betreft een plateau van nog geen 100 meter hoog met akkers, weilanden, bosjes, houtsingels en vrijstaande huizen.

Let op! Bij deze reis betaal je een hogere toeslag voor een eenpersoonskamer dan gebruikelijk. Daar staat tegenover, dat je verzekert bent van een tweepersoonskamer met twee losse bedden.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1785,- p.p. Extra voor eenpersoonskamer: € 45,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 25,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Vroegboekkorting tot en met 24 april 2023. Vanaf 25 april 2023 wordt de reissom met € 135,- verhoogd.

Vertrek vanaf vliegveld Rotterdam op zondag 25 juni 2023. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 12 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 12 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 12 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 12 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 12 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 12 deelnemers.Kanaaleilandentocht (GB) *** Op dit moment 12 deelnemers.