Stippelbergtocht ** Op dit moment 4 deelnemers.

Op zoek naar "stippels" en "wijstgronden" in het op een na grootste bosgebied van Noord-Brabant.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 10
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: om 11.15 uur vanaf Hotel Nederheide in Milheeze.
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
1x ontbijt
1x driegangendiner
begeleiding door gids
2x koffie/thee met "iets erbij"
1x lunch(pakket)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 270,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Midden in het saaie gedeelte van De Peel ligt een grote groene oase, de Stippelberg. Hier geen maïsakkers en grote varkensschuren, maar bos, heide, vennen en een stukje hoogveen. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben het voor het zeggen in de Stippelberg. Met een steeds gevarieerder bosgebied als resultaat. Eenvormige dennenpercelen hebben veelal plaatsgemaakt voor loofhout met zowel jonge als wat oudere bomen. Ook zijn er open stroken gecreëerd, waar kruiden kunnen opslaan. In de zomer komen hier veel vlinders en andere insecten op af. De ondergrond van de Stippelberg is bijzonder. De hoge delen van het bos zijn natter dan de lage delen. Rara hoe kan dit? Dit heeft alles te maken met de Peelrandbreuk. Die van zuidoost naar noordwest door het gebied loopt. In het wat hogere deel, ligt vlak onder het maaiveld een harde laag, waar water moeilijk doorheen kan zakken. Aan de andere kant van de breuk, in het westen, ligt deze harde laag op een veel grotere diepte. Als je van west naar oost loopt, gaat het pad in korte tijd meer dan een meter omhoog. Hier liggen de zogenaamde "wijstgronden".
Een heel andere ontstaansgeschiedenis hebben de "stippels". Dit zijn zandbultjes, die door de wind zijn opgeworpen in een tijd, dat er in dit deel van Brabant nauwelijks bos was.

Overnachting in Hotel Nederheide te Milheeze. Dit rustig gelegen hotel ligt in het zuidelijke gedeelte van de Stippelberg. Het hotel beschikt over een binnenzwembad. In totaal beschikt het hotel over 7 ruime kamers. Comfort: •• Naast bos tref je vlakbij het hotel ook een grote plas met een zandstrand aan. 's Zomers kan het hier heel druk zijn met badgasten. In februari daarentegen wordt de stilte slechts verstoord door kwakende eenden. Vanwege de beperkte hoeveelheid kamers, kan het zijn, dat de wat latere boekers worden ondergebracht in een ander hotel/pension. Wees er dus vroeg bij!

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 270,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Stippelbergtocht ** Op dit moment 4 deelnemers.Stippelbergtocht ** Op dit moment 4 deelnemers.Stippelbergtocht ** Op dit moment 4 deelnemers.Stippelbergtocht ** Op dit moment 4 deelnemers.Stippelbergtocht ** Op dit moment 4 deelnemers.Stippelbergtocht ** Op dit moment 4 deelnemers.Stippelbergtocht ** Op dit moment 4 deelnemers.