East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat niet door.

Wandelen aan de overkant van de Noordzee. In de graafschappen Norfolk (regio Norwich) en Essex (Harwich e.o.).
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 14
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op vrijdag 26 juli 2024 om 13.15 uur vanaf de terminal van Stena Line in Hoek van Holland
Inclusief: 7x overnachting in 2 hotels (5 nachten in Norwich en 2 nachten in Harwich)
7x ontbijt
1x diner aan boord van de veerboot (3-gangenmenu)(dag 1)
6x diner in hotel of restaurant (3-gangenmenu)
7x lunch(pakket)
1x uitgebreide lunch aan boord van de veerboot (2-gangenmenu)(dag 8)
begeleiding door gids
8x koffie met "iets erbij"
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
overtocht Hoek van Holland-Harwich v.v.
treinreis Harwich-Norwich v.v.
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in de hotels/restaurants gebruikt
Prijs: € 1725,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Notabene
Deze reis gaat niet door. Reden: het vereiste minimum aantal deelnemers is niet bereikt.

Voor de derde keer steken we per ferry de Noordzee over. Vanuit Norwich gaan we vier dagen langs brede wateren en idyllische stroompjes lopen. Ook doen we verschillende landgoederen aan. Op woensdag 31 juli verhuizen we naar de kust, naar het stadje Harwich, zodat we op 1 augustus een flinke hoeveelheid zeelucht kunnen opsnuiven.
Overnachting in twee hotels (Norwich (5 nachten) en Harwich (2 nachten)).

Komend van Hoek Holland, doemt na 6 uur varen de kust van Engeland op. De ferry legt aan in Harwich. Vervolgens is het nog zo'n twee uur sporen naar Norwich aan de westrand van National Park The Broads. Achter de duinen langs de Noordzee strekken zich moerassen, kronkelende rivieren en bloemrijke graslanden uit. In grote lijnen heeft het landschap wel wat weg van de Weerribben of het merengebied van Friesland. Met dit verschil: je krijgt er de Engelse pubs, tearooms en schilderachtige kerkjes bij.

Het waterrijke landschap van The Broads is door de mens gecreëerd doordat men hier eeuwenlang turf uit de grond haalde. Een 'broad' is de benaming van een afgegraven stuk land, waar naderhand een poel is ontstaan.
Aan de rand van het Nationaal Park liggen twee grote plaatsen: Norwich en Great Yarmouth. In The Broads zelf zijn weinig dorpen en doorgaande wegen, de stilte en weidsheid overheersen.

Tijdens deze zevendaagse reis bezoeken we zowel de kern van het Nationaal Park (stroomgebied van de River Bure en de River Yare), het historische centrum van Norwich en het licht glooiende parklandschap rondom Aylsham.
Op dag 2 blijven we in de (directe omgeving van) Norwich. Eerst bezoeken we het stadshart met zijn oude hobbelige straatjes, vakwerkhuizen en indrukwekkende kathedraal. 's Middags lopen we een ronde over landgoed Earlham Hall aan de westrand van de stad.
Op de overige wandeldagen gaan we het "buitengebied" in. Per bus of trein reizen we naar het beginpunt van de wandeling. We lopen ondermeer een ronde om Acle (rivier, moerassen, rietland, wilgenbosjes), we bezoeken Blickling Hall (bos, landhuis, heuvels), een landgoed van de National Trust nabij Aylsham en we volgen nabij North Walsham een oud kanaal, dat door een gevarieerd landschap (vochtige hooilanden, korenvelden, schilderachtige dorpjes) loopt.
Op woensdag 31 juli verplaatsen we ons naar de kust. Naar Harwich, gelegen aan de monding van de River Stour en River Orwell. Een havenstadje, dat niet alleen een grote veerterminal heeft, maar ook een fraai historisch hart en een smal strand. Vanuit ons hotel zullen we de kust in zuidelijke richting volgen. Over de "Esplanade" en "Promenade". Met links de Noordzee en direct naast het pad een vuurtoren, houten badhuisjes en enkele militaire objecten. Eenmaal buiten de bebouwde kom van Dovercourt krijgt het landschap een meer open en natuurlijk aanzicht. Vanaf een dijk kunnen we de zoutmoerassen van Hamford Water goed overzien.
De wandelingen zijn maximaal 17 kilometer lang.

Op vrijdag 26 juli 2024 verzamelen we om 13.15 uur in de terminal van Stena Line in Hoek van Holland. Deze bevindt zich op loopafstand van metrostation Hoek van Holland-Haven. Een uur later, om 14.15 uur, vertrekt de veerboot naar Harwich. De vaarduur bedraagt 6,5 uur. Om 19.45 uur lokale tijd (in het Verenigd Koninkrijk is het een uur vroeger dan in Nederland) meert de Stena Britannica af aan de kade. Eenmaal aan land lopen we naar het nabijgelegen treinstation en reizen we per spoor verder. Na een rit van circa 2 uur (met 1 overstap) zijn we in Norwich. In deze fraaie stad verblijven we 6 nachten in het Marlborough Hotel, een gemoedelijk hotel met 17 kamers op loopafstand van het hoofdstation. De laatste 2 nachten brengen we door in een hotel in Harwich. Nadere informatie volgt.

Op de laatste dag, vrijdag 2 augustus, hoeven we slechts een kort stukje te reizen, om bij de veerterminal van Harwich te komen. Hier vaart om 09.00 uur de Stena Hollandica af. Aan het einde van de middag, om 17.15 uur, bereiken we Hoek van Holland.

Let op! Bij deze reis betaal je een hogere toeslag voor een eenpersoonskamer dan gebruikelijk.

De kosten van deze zevendaagse wandelreis bedragen € 1725,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 40,- per persoon per nacht. De totale reissom wordt in dat geval € 2005,-.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 25,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 25 mei 2024. Vanaf 25 mei 2024 wordt de reissom met € 125,- verhoogd.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat niet door.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat niet door.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat niet door.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat niet door.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat niet door.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat niet door.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat niet door.