Heidetocht ** Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.

Vanuit Raalte de heide op.
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: om 11.00 uur vanuit Hotel Inn Salland aan de rand van Raalte.
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
1x ontbijt
1x lunchpakket (dag 2)
1x driegangendiner
begeleiding door gids
soep na afloop van de wandeling (dag 2)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 295,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Een traditie in wording: iedere zomer naar de heide. Steeds vanaf een andere plek. Vorig jaar vanuit Beekbergen op de Midden-Veluwe. En dit keer steken we de IJssel over om op de Sallandse Heuvelrug de paarse bloemenpracht van nabij te aanschouwen.

Van de Markeloseberg in het zuiden tot de Besthmerberg nabij Ommen, liggen dwars door de provincie Overijssel heen, de "bergen van Salland". Slechts onderbroken door de laagte tussen de Eelerberg en de Lemelerberg, waardoor het Overijssels Kanaal is gegraven. In augustus staat de heide in volle bloei. Het is een goed moment om het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug te bezoeken. We zullen niet de enige wandelaars zijn. Gelukkig is er ruimte genoeg. Honderden hectares gevarieerd bos en uitgestrekte heidevelden.
Op dag 2 rijden we met een aantal auto's naar Haarle, een dorp aan de rand van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Na een korte boswandeling staan we midden op de heide. Die hier voor Nederlandse begrippen behoorlijk geaccidenteerd is. We lopen ondermeer naar de Haarlerberg (63 meter hoog) en de Grote Koningsbelt (76 meter hoog). In de verte zien we de Palthetoren boven de bomen uitsteken. Veel vlakker en natter is het Boetelerveld. Een heidegebied op korte afstand van Raalte. Het Boetelerveld en Landgoed Schoonheeten staan voor dag 1 op het programma.

Indien het erg warm wordt (meer dan 25 graden), blijven we zoveel mogelijk in de schaduw van het bos en zullen we ons beperken tot de randen van de heide.
De wandelingen zijn op beide dagen maximaal 15 kilometer lang.

Tijdens de Heidetocht verblijven we in Hotel Inn Salland aan de rand van Raalte. Het gebouw ziet er uit als een oude Saksische Hoeve. Deze uitstraling krijgt het doordat het bestaat uit 80% oude, gerecyclede bouwmaterialen. Het pand bestaat dan ook geen 150 jaar, maar is gebouwd in 2009. Het hotel beschikt over een eigen restaurant. Comfort: ••
Vanuit het station van Raalte is het circa 15 minuten lopen naar Hotel Inn Salland. Treinreizigers kunnen desgewenst worden opgehaald bij het station.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 295,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Vroegboekkorting tot en met 12 juli 2024. Vanaf 13 juli 2024 wordt de reissom met € 35,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Notabene 1
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Notabene 2
Indien je een hotelkamer voor je alleen wilt hebben, betaal je altijd een toeslag. Ook als het een (kleine) kamer met 1 bed betreft.

Fotoreportage

Heidetocht ** Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Heidetocht ** Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Heidetocht ** Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Heidetocht ** Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Heidetocht ** Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Heidetocht ** Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Heidetocht ** Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.