Ommetje Salland (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.

Een leuke mix van wandelen, eten en cultuur opsnuiven.
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: om 11.30 uur vanuit Hotel Salland Inn aan de rand van Raalte.
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
1x ontbijt
1x driegangendiner
bezoek kasteel Het Nijenhuis + beeldentuin (dag 2)
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 310,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Voor degenen, die het plezierig vinden, om wandelen af te wisselen met andere activiteiten. Denk hierbij aan een uitgebreide lunch, een museum bezoeken, winkelen of een extra drankronde op het terras. Niets moet, heel veel mag. Dus heerlijk ontspannen en bovenal genieten!
Deze reis is een aanrader voor beginnende wandelaars. En voor mensen, die van zichzelf weten, dat 9 kilometer wandelen op een dag genoeg is.

Wandelen is de manier om een gebied, dorp of stad beter te leren kennen. Tijdens het lopen kun je om je heen kijken, hoor je de vogels en snuif je de geuren van bloeiende planten op. Je geniet het meest als je je niet hoeft te haasten. Als de afstand die je dient te overbruggen overzichtelijk is. Ook een korte wandeling kan je daarom veel voldoening geven.

Van de Markeloseberg in het zuiden tot de Besthmerberg nabij Ommen, liggen dwars door de provincie Overijssel heen, de "bergen van Salland". Slechts onderbroken door de laagte tussen de Eelerberg en de Lemelerberg, waardoor het Overijssels Kanaal is gegraven. In augustus staat de heide in volle bloei. Het is een goed moment om het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug te bezoeken. We zullen niet de enige wandelaars zijn. Gelukkig is er ruimte genoeg. Honderden hectares gevarieerd bos en uitgestrekte heidevelden.
Vanuit Raalte rijden we op dag 1 met een aantal auto's naar Haarle. Dit dorp ligt aan de rand van Landgoed Sprengenberg. Voorbij het huis met de markante toren begint de heide. Op dag 2 reizen we per trein naar Heino. Het station ligt midden in een kleinschalig landschap met bosjes, houtwallen, weilanden, akkers en fraaie boerderijen. Halverwege de wandeling bezoeken we Kasteel Het Nijenhuis. We bezichtigen het fraaie interieur en we lopen een ronde door de beeldentuin. Kasteel Het Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Het Nijenhuis wordt voor het eerst genoemd in 1382. In de loop van de eeuwen werd het door verschillende adellijke geslachten bewoond. Waaronder de families Van Ittersum, Bentinck en Von Knobelsdorff. Vanaf 1958 doet het kasteel dienst als museum. In 2003/2004 is Het Nijenhuis onder leiding van architect Gunnar Daan grondig verbouwd en gerenoveerd. Sinds 2005 vormt het kasteel samen met Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle Museum de Fundatie. Kasteel, bijgebouwen, tuin en waterpartijen vormen het decor van een unieke collectie, waarin oude, moderne en hedendaagse kunst elkaar op fascinerende wijze aanvullen en versterken.

Indien het erg warm wordt (meer dan 25 graden), blijven we zoveel mogelijk in de schaduw van het bos en zullen we ons beperken tot de randen van de heide.
De wandelingen zijn op beide dagen maximaal 9 kilometer lang.

Tijdens de Heidetocht verblijven we in Hotel Inn Salland aan de rand van Raalte. Het gebouw ziet er uit als een oude Saksische Hoeve. Deze uitstraling krijgt het doordat het bestaat uit 80% oude, gerecyclede bouwmaterialen. Het pand bestaat dan ook geen 150 jaar, maar is gebouwd in 2009. Het hotel beschikt over een eigen restaurant. Comfort: ••
Vanuit het station van Raalte is het circa 15 minuten lopen naar Hotel Inn Salland. Treinreizigers kunnen desgewenst worden opgehaald bij het station.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 310,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Vroegboekkorting tot en met 14 juli 2024. Vanaf 15 juli 2024 wordt de reissom met € 35,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene 1
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Notabene 2
Indien je een hotelkamer voor je alleen wilt hebben, betaal je altijd een toeslag. Ook als het een (kleine) kamer met 1 bed betreft.

Fotoreportage

Ommetje Salland (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.Ommetje Salland (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.Ommetje Salland (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.Ommetje Salland (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.Ommetje Salland (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.Ommetje Salland (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.Ommetje Salland (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.