Minivakantie Maastricht (NL/B) **/*** Op dit moment 5 deelnemers.

Maastricht als uitvalsbasis voor 4 gevarieerde wandelingen: Sint-Pietersberg, Nationaal Park De Hoge Kempen (B), Savelsbos, Voerstreek (B).
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 14
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 24 september 2024 om 11.15 uur vanuit Hotel In den Hoof in Maastricht
Inclusief:
Exclusief:
Prijs: € 470,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Minivakantie Maastricht (NL/B) **/*** Op dit moment 5 deelnemers.
De stad Maastricht vormt een goede uitvalsbasis voor een wandelvierdaagse.
Vlakbij liggen de Sint-Pietersberg en het Savelsbos. Op wat grotere afstand de Voerstreek en Nationaal Park de Hoge Kempen.
Vier gebieden, die sterk van elkaar verschillen. De in de Sint-Pietersberg aanwezige mergel is gebruikt als grondstof voor cement. In de berg is een groeve met steile wanden achtergebleven. De oehoe en de vroedmeesterpad voelen zich hier thuis. Wij wandelaars kunnen sinds een aantal jaren ook naar beneden afdalen. Ook in het Savelsbos is gegraven. In de steentijd. Toen werden er grote hoeveelheden vuursteen naar boven gehaald. Nu zijn het vooral de dassen, die zand, klei en löss verplaatsen. Overdag houden zij zich schuil in hun burchten. 's Nachts gaan ze het bos uit, om voedsel (larven, wormen, vruchten) te zoeken in de nabijgelegen weilanden en akkers.
Na het ontstaan van België is de provincie Limburg in tweeën gedeeld. Aan weerszijden van de grens kent men nog steeds dezelfde gebruiken en worden vergelijkbare dialecten gesproken. Ook het landschap in de Voerstreek komt overeen met ons heuvelland. Een plezierige mix van bos, hagen, boomgaarden, beekdalen en pittoreske dorpskernen. Wel afwijkend zijn -voor zover ze niet besmeurd zijn met rode of zwarte verf - de franstalige opschriften. In dit stukje van Vlaanderen wordt namelijk eveneens Frans gesproken. Aan de andere kant van de Maas ligt Nationaal Park de Hoge Kempen. De ondergrond bestaat voornamelijk uit zand en grind. Met op grote diepte steenkool. Tussen Genk en Maasmechelen wordt het landschap gekenmerkt door bossen, heidevelden, groeves en waterpartijen. Een overwegend vlak gebied met twee hoge bulten, "terrils" genaamd. Hier is het afval (inferieure brokken steenkool en gruis) van de mijnen op een hoop gegooid. Een van de terrils kan beklommen worden.