Ommetje Ameland (zwaarte: halve ster) Op dit moment 3 deelnemers.

Een leuke mix van wandelen, eten en cultuur opsnuiven.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 9
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op vrijdag 11 oktober 2024 om 14.30 uur vanuit Hotel De Klok in Buren.
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
2x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
2x ontbijt
2x driegangendiner
bezoek Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude (dag 2)
dorpswandeling Nes met lokale gids (dag 2)
begeleiding door gids UNIEK Voettochten (dag1, dag 2 en dag 3)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 470,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Voor degenen, die het plezierig vinden, om wandelen af te wisselen met andere activiteiten. Denk hierbij aan een uitgebreide lunch, een museum bezoeken, winkelen of een extra drankronde op het terras. Niets moet, heel veel mag. Dus heerlijk ontspannen en bovenal genieten!
Deze reis is een aanrader voor beginnende wandelaars. En voor mensen, die van zichzelf weten, dat 9 kilometer wandelen op een dag genoeg is.

Wandelen is de manier om een gebied, dorp of stad beter te leren kennen. Tijdens het lopen kun je om je heen kijken, hoor je de vogels en snuif je de geuren van bloeiende planten op. Je geniet het meest als je je niet hoeft te haasten. Als de afstand die je dient te overbruggen overzichtelijk is. Ook een korte wandeling kan je daarom veel voldoening geven.

Eerst gaan we het dorp Buren en de directe omgeving (Buurdergrie, waddendijk) verkennen. Onderweg bezoeken we het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude.
Op dag 2 lopen we van het hotel in Buren naar het centrum van Nes. Hier gaan we met een lokale gids op pad. Hij/zij zal ons meenemen naar bijzondere plekken, zoals het oudste huis van Nes, de statige panden van commandeurs (kapiteins van walvisvaarders) en het kerkje van de doopsgezinden ("De Vermaning").
Een stuk strand, de Buurderduinen en de Kooiduinen staan voor de laatste dag op het programma.

We verblijven in het familiehotel De Klok in het centrum van Buren. De deels in een oud schoolgebouw gehuisveste accommodatie ademt een gezellige en huiselijke sfeer uit. Het hotel beschikt niet over een eigen restaurant. 's Avonds zullen we daarom elders in Buren "buiten de deur" eten. Vlakbij het hotel is een bushalte. Vanaf de Veerdam neem je bus 2. Comfort: •/••

Vertrek op vrijdag 11 oktober 2024 om 14.30 uur vanuit Hotel De Klok in Buren. Voor die tijd kun je op eigen gelegenheid naar Ameland reizen. Vanuit Holwerd vertrekt de veerboot. De overtocht duurt 45 minuten. In oktober zijn er op vrijdagochtend ten minste drie afvaarten. In de deelnemersbrief die een week voor het begin van de reis wordt verstuurd, zullen de precieze tijden van de veerboot worden vermeld.
Eenmaal op het eiland, kun je gebruik maken van de lijnbus. Bus 2 (Arriva) stopt vlakbij het hotel.
Je kunt ook met eigen vervoer naar Ameland komen. Auto’s van toeristen worden toegelaten.

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 470,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Vroegboekkorting tot en met 10 september 2024. Vanaf 11 september 2024 wordt de reissom met € 50,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene 1
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Notabene 2
Indien je een hotelkamer voor je alleen wilt hebben, betaal je altijd een toeslag. Ook als het een (kleine) kamer met 1 bed betreft.

Fotoreportage

Ommetje Ameland (zwaarte: halve ster) Op dit moment 3 deelnemers.Ommetje Ameland (zwaarte: halve ster) Op dit moment 3 deelnemers.Ommetje Ameland (zwaarte: halve ster) Op dit moment 3 deelnemers.Ommetje Ameland (zwaarte: halve ster) Op dit moment 3 deelnemers.Ommetje Ameland (zwaarte: halve ster) Op dit moment 3 deelnemers.Ommetje Ameland (zwaarte: halve ster) Op dit moment 3 deelnemers.Ommetje Ameland (zwaarte: halve ster) Op dit moment 3 deelnemers.