Ardennentocht ***/**** (B) Op dit moment 1 deelnemer.

Met grote lussen stroomt het water van de Semois in westelijke richting. Nabij de rivier liggen mooie dorpen, kastelen, indrukwekkende rotspartijen en uitgestrekte bossen.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 11
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 24 oktober 2024 om 14.30 uur vanaf Hotellerie Sainte Cécile in Sainte Cécile
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
3x lunch(pakket)(dag 2, dag 3 en dag 4)
4x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
een kop soep (dag 4)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 605,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Aan het einde van de maand oktober moet je in de Ardennen zijn. Dan zijn de met loofbomen beboste hellingen op hun mooist. De bladeren van de haagbeuken kleuren heldergeel, hetgeen fraai contrasteert met het rood van de esdoorns en kersenbomen en het veelal nog groene blad van de eiken.
We gaan voor de tweede keer naar de middenloop van de Semois (tussen Chiny en Bouillon). Want er valt nog heel veel te ontdekken langs de boorden van deze sterk kronkelende rivier. Ook in het achterland zijn mooie wandelgebieden te vinden. Zoals het geologisch reservaat Muno, waar verschillende gesteenten en aardlagen naast elkaar voorkomen.
We verblijven wederom in Sainte Cécile, een dorpje aan rand van het dal van de Semois, op 7 kilometer afstand van het stadje Florenville (provincie Luxemburg). Nog dichterbij ligt Chassepierre, "un des plus beaux villages de Wallonie". Met schilderachtige huizen uit de achttiende en negentiende eeuw, een fraaie kerk en een netwerk van ondergrondse galerijen.
Vanuit ons hotel in Sainte Cécile zullen we drie rondwandelingen maken. Op dag 3 dagen verplaatsen we ons eerst per auto om zes kilometer verderop te beginnen met de wandeling.

Programma in hoofdlijnen
Dag 1 Sainte Cécile - bos - oever Semois - Sainte Cécile
Dag 2 Sainte Cécile - bos - 2x fraai uitzicht op Semois - voormalige spoorbrug (met 39 m hoge pijlers) -Herbeumont - voormalige spoorbrug - oever Semois - Sainte Cécile
Dag 3 Laiche - rechteroever Semois - Chiny - linkeroever Semois - La Cuisine - Martué - Laiche
+ kort bezoek Chassepierre
Dag 4 Sainte Cécile - fietspad over voormalige spoorlijn - reservaat Muno - bos - Sainte Cécile

De wandelingen kennen enige overlap met die van vorig jaar (dag 1 (heen- en terugweg), dag 2 (eerste helft), dag 3 (middengedeelte)). De wandeling op dag 4 is echter volledig nieuw. Voor de deelnemers van de Ardennentocht in 2023 loont het dus de moeite om nogmaals mee te gaan. En wie weet krijgen we in 2024 wat vaker de zon te zien!
De lengte van de wandelingen varieert van 7 (dag 1) tot 18 kilometer (dag 2 en 3). Op dag 4 zal de wandeling circa 11 kilometer lang zijn.

Op alle dagen (met uitzondering van dag 4) kunnen we de rivier de Semois aanschouwen. Nu eens pal naast het pad gelegen dan weer in de diepte zichtbaar vanaf een rotsformatie.

Een statig pand met twee verdiepingen vormt de basis van Hostellerie Sainte-Cécile. Het is een familiehotel met 14 kamers en 2 suites. Deze zijn met smaak ingericht en alle voorzien van een eigen badkamer. Het hotel beschikt tevens over een restaurant. De keuken staat als goed bekend. In de weekenden eten er daarom ook veel mensen van elders in het hotel. Comfort: •/••

De kosten van deze vierdaagse wandelreis bedragen € 605,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer. € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de Ardennentocht wordt de reissom met € 50 verhoogd.

Vertrek op donderdag 24 oktober 2024 om 14.30 uur vanaf Hotellerie Sainte Cécile in Sainte Cécile op korte afstand van het stadje Florenville.
Treinreizigers worden opgehaald vanaf NS-station Deurne om 10.15 uur. Vanuit Deurne is het nog een kleine 4 uur rijden naar Sainte Cécile.
Indien gewenst kan er ook "gecarpooled" worden. Deelnemers, die bij elkaar in de buurt wonen, zouden met 1 auto naar Sainte Cécile kunnen rijden.
Op de laatste dag, zondag 27 oktober, eindigt het programma om 14.45 uur. Voor die tijd hebben we een wandeling gemaakt en soep gegeten in het hotel.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek laatste nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Ardennentocht ***/**** (B) Op dit moment 1 deelnemer.Ardennentocht ***/**** (B) Op dit moment 1 deelnemer.Ardennentocht ***/**** (B) Op dit moment 1 deelnemer.Ardennentocht ***/**** (B) Op dit moment 1 deelnemer.Ardennentocht ***/**** (B) Op dit moment 1 deelnemer.Ardennentocht ***/**** (B) Op dit moment 1 deelnemer.Ardennentocht ***/**** (B) Op dit moment 1 deelnemer.