Vlaamse Ardennentocht (B) *** Op dit moment 1 deelnemer.

Door fraaie beukenbossen aan weerszijden van de taalgrens. Met als extra bonus een lila tapijt van bloeiende wilde hyacinten.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek:
Inclusief: 3x hotelovernachting
3x ontbijt
3x lunch(pakket)
3x diner (3-gangenmenu)
4x koffie met “iets erbij”
op eindpunt: een kop soep
bus- en/of treinvervoer ter plaatse
begeleiding door gids
Exclusief: De drankjes in het hotel waar je verblijft
Prijs: € 0,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Vlaamse Ardennentocht (B) *** Op dit moment 1 deelnemer.
Terug van weggeweest, de reis naar het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen, de streek van de mattentaart, de "Muur", de Dender en de "getuigenheuvels".

Als je vanuit Gent naar het zuiden rijdt, zie je na ongeveer 20 kilometer een reeks beboste heuvels uit het landschap oprijzen. Dit zijn de “Vlaamse Ardennen”, een ietwat “stoere naam” voor een stel “bultjes” van 100 tot 150 meter hoogte. Bovendien strekken de zuidhellingen zich uit tot voorbij de taalgrens. In Wallonië dus, in de provincie Henegouwen.
Wij zullen zien, dat de natuur zich niets aantrekt van de beruchte scheidslijn, die België in twee kampen verdeelt. De ondergroei van de bossen in Oost-Vlaanderen is net zo mooi als die van de bossen in Henegouwen.
Het meest tot de verbeelding sprekend, zijn de wilde hyacinten. Met een beetje geluk is de bodem van het Brakelbos en het Bois de la Louvière met een lila waas bedekt. Eind april dringt er nog veel zonlicht op de bodem door, omdat dan de meeste beuken en eiken nog kaal zijn. Ook andere kruiden ontvouwen juist in deze periode hun bloemen. Zoals de salomonszegel, het dalkruid en het lelietje-der-dalen.
We lopen trouwens niet alleen maar door het bos. Het golvende cultuurlandschap met zijn vergezichten is ook de moeite waard. Bovendien bezoeken we de stad Geraardsbergen met zijn fraaie stadhuis en de bij wielrenners befaamde “Muur”. In dezelfde stad zullen we ook genieten van “mattentaart”, een regionale lekkernij.

Dag 1: Parike – Zarlardinge – Parike (12 km)
Dag 2: Brakel/uitkijktoren – Michelbeke – Elst – Zegelsem – ’t Burreke - Brakel (17 km)
Dag 3: Parike – Everbeek – Brakelbos- La Houppe – Saint Anne - Parike (19 km)
Dag 4: Geraardsbergen – Bosberg – Idegem (14 km)

We logeren in een klein gezellig familiehotel in het buitengebied van de gemeente Brakel. De maaltijden worden met zorg klaargemaakt. De gastvrouw kiest daarbij graag voor verse producten. Comfort: ••

De kosten van deze vierdaagse wandelreis bedragen € ,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar u verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.

Vertrek op maandag 24 april 2022: vanaf Hotel Molenwiek in Parike om 14.30 uur. Treinreizigers kunnen om 10.15 uur opgehaald worden vanaf station Tilburg.