Vlaamse Ardennentocht (B) *** Op dit moment 5 deelnemers.

Door fraaie beukenbossen aan weerszijden van de taalgrens. Met als extra bonus een lila tapijt van bloeiende wilde hyacinten.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 24 april 2023 om 14.00 uur vanaf een hotel in (de omgeving van) Geraardsbergen
Inclusief: 3x hotelovernachting
3x ontbijt
3x lunch(pakket)
3x diner (3-gangenmenu)
4x koffie met “iets erbij”
op eindpunt: een kop soep
bus- en/of treinvervoer ter plaatse
begeleiding door gids
Exclusief: De drankjes in het hotel waar je verblijft
Prijs: € 535,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Terug van weggeweest, de reis naar het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen, de streek van de mattentaart, de "Muur", de Dender en de "getuigenheuvels".

Als je vanuit Gent naar het zuiden rijdt, zie je na ongeveer 20 kilometer een reeks beboste heuvels uit het landschap oprijzen. Dit zijn de “Vlaamse Ardennen”, een ietwat “stoere naam” voor een stel “bultjes” van 100 tot 150 meter hoogte. Bovendien strekken de zuidhellingen zich uit tot voorbij de taalgrens. In Wallonië dus, in de provincie Henegouwen.
Wij zullen zien, dat de natuur zich niets aantrekt van de beruchte scheidslijn, die België in twee kampen verdeelt. De ondergroei van de bossen in Oost-Vlaanderen is net zo mooi als die van de bossen in Henegouwen.
Het meest tot de verbeelding sprekend, zijn de wilde hyacinten. Met een beetje geluk is de bodem van het Brakelbos en het Bois de la Louvière met een lila waas bedekt. Eind april dringt er nog veel zonlicht op de bodem door, omdat dan de meeste beuken en eiken nog kaal zijn. Ook andere kruiden ontvouwen juist in deze periode hun bloemen. Zoals de salomonszegel, het dalkruid en het lelietje-der-dalen.
We lopen trouwens niet alleen maar door het bos. Het golvende cultuurlandschap met zijn vergezichten is ook de moeite waard. Bovendien bezoeken we de stad Geraardsbergen met zijn fraaie stadhuis en de bij wielrenners befaamde “Muur”. In dezelfde stad zullen we ook genieten van “mattentaart”, een regionale lekkernij.

We logeren in een hotel in (de omgeving van) Geraardsbergen. Nadere informatie volgt.

Vertrek op maandag 24 april 2023 om 14.00 uur vanaf een hotel in (de omgeving van) Geraardsbergen. Treinreizigers kunnen om 10.15 uur opgehaald worden vanaf station Breda.

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn € 550,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 2 april 2023. Vanaf 3 april 2023 wordt de reissom met € 45,- verhoogd.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene 1
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Notabene 2
Indien je een hotelkamer voor je alleen wilt hebben, betaal je altijd een toeslag. Ook als het een (kleine) kamer met 1 bed betreft.

Fotoreportage

Vlaamse Ardennentocht (B) *** Op dit moment 5 deelnemers.Vlaamse Ardennentocht (B) *** Op dit moment 5 deelnemers.Vlaamse Ardennentocht (B) *** Op dit moment 5 deelnemers.Vlaamse Ardennentocht (B) *** Op dit moment 5 deelnemers.Vlaamse Ardennentocht (B) *** Op dit moment 5 deelnemers.Vlaamse Ardennentocht (B) *** Op dit moment 5 deelnemers.